​S-a retras din tenis anul trecut cu ocazia Laver Cup, dar ar putea totuși să revină în complexul de la All England Club în rol de comentator. Roger Federer este aproape de o revenire la Wimbledon în echipa celor de la BBC.

Roger FedererFoto: James Manning / PA Images / Profimedia

Roger Federer, tot mai aproape să fie comentator pentru BBC la Wimbledon

Conform jurnaliștilor de la The Telegraph, Mister Perfect ar putea colabora cu BBC în vara acestui an cu ocazia desfășurării turneului de la Wimbledon.

Sursa citată vorbește despre discuții avansate între cele două părți, iar iubitorii tenisului s-ar putea bucura cu ocazia Grand Slamului londonez de comentarii din partea marelui campion elvețian.

În vârstă de 41 de ani, Federer a câștigat turneul de la All England Club de 8 ori de-a lungul carierei (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017).

Din echipa care se va ocupa de turneul de la Wimbledon va lipsi Sue Barker - a ales să se retragă după 22 de ani petrecuți în scaunul de comentator.

De asemenea, producătorii vor renunța și la serviciile lui Boris Becker, cel care a fost eliberat din închisoare în luna decembrie a anului trecut.

Ediția cu numărul 136 a turneului de la Wimbledon va avea loc în perioada 3-16 iulie 2023.