Rafael Nadal nu a reușit să își apere titlul cucerit în urmă cu un an la Australian Open, ibericul fiind învins încă din turul al doilea de Mackenzie McDonald. În timpul meciului de pe Rod Laver Arena, fostul lider ATP a avut un schimb aprins de replici cu arbitra de scaun, Marijana Veljovic.

Rafael NadalFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

Rafael Nadal consideră că Marijana Veljovic are o problemă personală cu el

Avertizat pentru că ar fi întârziat reluarea jocului, Rafa i-a reproșat arbitrei faptul că procedează de fiecare dată la fel și că pornește prea devreme cronometrul între puncte.

„Cu tine, nu mă pot descurca cu prosopul. De fiecare dată, sunt grăbit. Chiar și când servesc normal, fără să mă șterg înainte, văd cronometrul la cinci, patru secunde, dar cu tine e mereu la fel. E în regulă.

Pentru tine nu contează, nu pot să iau prosopul niciodată. Prosopul e acolo, de partea opusă a terenului. Tu nu știi, dragă. Spui că încerci să înțelegi, dar nu faci asta” - Rafael Nadal.

Parcursul lui Rafael Nadal la Australian Open 2023 s-a oprit în turul al doilea, fază a competiției unde campionul en-titre a fost eliminat de Mackenzie McDonald (locul 65 ATP) în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 7-5.