​Australian Open 2023 a rămas fără principalul favorit, Rafael Nadal fiind eliminat în turul al doilea al Grand Slamului de la Melbourne. La finalul partidei cu Mackenzie McDonald (65 ATP), ibericul a explicat ce simte în aceste momente după ce a fost eliminat și a suferit o nouă accidentare.

Rafael NadalFoto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal: Sunt distrus psihic, dar iubesc ceea ce fac

În partea finală a setului al doilea, Nadal s-a accidentat la coapsa stângă, iar de la acel moment deplasarea sa pe teren nu a mai fost aceeași.

Ibericul a terminat partida într-un picior, iar la finalul meciului a explicat că urăște să abandoneze.

„Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic în acest moment, pentru că sunt. Nu știu exact care e problema, dar am un istoric cu șoldul. Trebuie să investigăm ce s-a întâmplat. M-am săturat să vorbesc despre accidentări. Am pierdut și am încercat să lupt până la capăt.

Uneori e dificil să accepți și te simți epuizat (n.r. mental) de toate aceste accidentări. Acesta e un moment dur, pe care trebuie să îl accept și să continui. Nu mă pot plânge de viața mea. Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic, pentru că aș minți. Sper însă să nu fie nimic prea serios (n.r. în legătură cu accidentarea suferită).

Nu am vrut să mă retrag din postura de campion en-titre, nu am vrut să ies din scenă astfel.

E foarte simplu însă: iubesc ceea ce fac. Iubesc să joc și să știu că asta nu va dura la nesfârșit. Ador să mă simt competitiv.

Iubesc să mă lupt așa cum am făcut-o mai mult de jumătate din viață. Când iubești ceea ce faci, acestea nu sunt sacrificii” - Rafael Nadal, la conferința de presă de după meciul cu Mackenzie McDonald.

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Soția lui Nadal plânge în tribună

Parcursul lui Rafael Nadal la Australian Open 2023 s-a oprit în turul al doilea, fază a competiției unde campionul en-titre a fost eliminat de Mackenzie McDonald (locul 65 ATP) în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 7-5.