Coco Gauff și-a respectat statutul de mare favorită și a câștigat turneul WTA de la Auckland. Americanca a trecut în finală de Rebeka Masarova, marea surpriză a competiției din Noua Zeelandă.

Coco GauffFoto: Andrew Cornaga / AP / Profimedia

Coco Gauff, victorie clară cu surprinzătoarea Rebeka Masarova

Locul 7 în ierarhia mondială, Gauff nu i-a dat nicio șansă adversarei, jocul curgând în mare parte într-o singură direcție. Americanca s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-1, după un meci de o oră și 19 minute.

De știut:

  • Coco Gauff a câștigat titlul de la Auckland fără să piardă măcar un set.
  • Este al treilea titlu din carieră pentru americancă, după cele de la Parma (2021) și Linz (2019).
  • Gauff a jucat în 2022 finala de la Roland Garros, una pierdută împotriva polonezei Iga Swiatek.

Aflată pe locul 130 în ierarhia mondială la startul competiției, Masarova va înregistra un salt de 36 de locuri în clasamentul WTA: de săptămâna viitoare se va afla pe 94 (cel mai bun loc de până acum din carieră).

Venită din calificări (acolo unde a trecut de Katherine Sebov și Sara Errani), Masarova le-a eliminat până la marea finală pe Sloane Stephens (câștigătoare de US Open în 2017), Anna Blinkova, Karolina Muchova și pe Ysaline Bonaventure.

ASB Classic (WTA Auckland) s-a disputat în perioada 2-8 ianuarie, pe hard, a făcut parte din categoria WTA 250 și a oferit premii totale în valoare de 259.303 de dolari.

În calificările de la Australian Open 2023, Rebeka Masarova o va întâlni în runda inaugurală pe românca Gabriela Talabă Lee.

Rezumatul finalei dintre Gauff și Masarova: