Linda Noskova s-a calificat sâmbătă în prima finală WTA din carieră, sportiva din Cehia furnizând o mare surpriză în semifinalele de la Adelaide: a învins-o pe Ons Jabeur (locul 2 mondial și principala favorită a întrecerii australiene).

Ons JabeurFoto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Linda Noskova, 18 ani, o învinge pe Ons Jabeur și este în finală la WTA Adelaide

În vârstă de 18 ani, Noskova a câștigat un meci de mare luptă cu Jabeur. A fost 6-3, 1-6, 6-3 pentru sportiva din Cehia. Meciul a durat o oră și 46 de minute.

Linda a impresionat în special cu ajutorul unui forehand exploziv, a practicat un joc solid de pe baseline și a făcut față cu bine variațiilor din jocul lui Jabeur.

Nu a fost copleșită de emoții pe finalul partidei, cu toate că Ons dădea unele semne de revenire în special de la retur.

Venită din calificări (acolo unde a trecut de Kalinskaya și Potapova), Linda Noskova le-a învins până la marea finală pe Kasatkina, Liu, Azarenka și Jabeur.

În marea finală, Noskova va da peste Aryna Sabalenka (a doua favorită, cea care a trecut în semifinale de Irina Begu).

WTA Adelaide 1 face parte din categoria WTA 500, se dispută în perioada 1-8 ianuarie pe hard, are premii totale în valoare de 826.837 de dolari, iar campioana en-titre este Karolina Pliskova (în 2020).