Fosta câștigătoare a Australian Open, Victoria Azarenka a cedat după un meci încins în fața locului 102 WTA, Linda Noskova, în sferturile de finală ale turneului de la Adelaide.

Victoria AzarenkaFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Victoria Azarenka, învinsă surprinzător de Linda Noskova

Primul set a aparținut jucătoarei din Cehia, care s-a impus cu 6-4. În setul al doilea, 7-6, după o dispută încinsă s-a ajuns la tiebreak, pe care Azarenka l-a câștigat lejer.

După 3 ore de joc și un nou set disputat de la egal la egal, ajuns tot la tiebreak, jucătoarea din Belarus a cedat în final, 7-6, iar Noskova așteaptă rezultatul meciului dintre favorita Ons Jabeur și Marta Kostyuk, pentru a-și afla adversara din semifinalele competiției.

Dacă ajunge în marea finală, Linda Noskova s-ar putea întâlni cu Irina Begu, care a eliminat-o în sferturi pe favorita numărul 4, Veronika Kudermetova și va juca în semifinale cu Arina Sabalenka.

WTA Adelaide 1 face parte din categoria WTA 500, se dispută în perioada 1-8 ianuarie pe hard, are premii totale în valoare de 826.837 de dolari, iar campioana en-titre este Karolina Pliskova (în 2020).