Caroline Garcia a câștigat Turneului Campioanelor 2022, dar franțuzoaica a dezvăluit acum că ultimii ani au fost marcaţi de „lacrimi şi nopţi nedormite”, transmite Reuters.

Caroline Garcia, invingatoare la Turneul CampioanelorFoto: Ron Jenkins / AP / Profimedia

Caroline Garcia și lupta cu bulimia: „Mâncarea a fost o cale de evadare”

A patra jucătoare a lumii a afirmat că s-a confruntat cu tulburări de alimentaţie (bulimie) şi că încerca să „umple un gol” atunci când lucrurile nu mergeau în direcţia dorită pe terenul de tenis.

„Fiecare este diferit. Unii nu mai mănâncă, dar la mine a fost invers. M-am obişnuit să-mi caut refugiul în mâncare. Te simţi atât de pustiită, atât de tristă, încât simţi nevoia să umpli acest gol. A venit din suferinţa de a nu reuşi să fac ceea ce îmi doream pe teren, de a nu mai câştiga, de a suferi fizic.

Mâncarea mă alina timp de câteva minute. Ştim cu toţii că nu durează, dar a fost o cale de evadare. Când eşti singură, este mai greu să fii în control. În tenis, petreci mult timp singură în camera ta. Aşa s-a întâmplat.

Începi să înţelegi şi să realizezi că dacă se întâmplă asta, nu este sfârşitul lumii. De când îmi fac mai mult timp pentru mine, se întâmplă mai puţin. Şi când se întâmplă, accept asta mai bine şi nu mă simt vinovată.

Să îmi permit câteva răsfăţuri regulate mă ajută să evit prea multe pofte. Am fost prea dură cu mine la un moment dat. Sunt genul de persoană care îşi urmăreşte greutatea la gram. Acum, dacă vreau pizza timp de două zile, merg şi iau pizza” - Caroline Garcia pentru L'Equipe.

În vârstă de 29 de ani, Garcia le-a învins la United Cup pe Nadia Podoroska (196 WTA) și Petra Martic (38 WTA).

De știut despre sezonul 2022 al franțuzoaicei Caroline Garcia

  • Caroline Garcia a încheiat sezonul 2022 cu 45 de victorii și 20 de înfrângeri.
  • Doar din premiile din tenis, Caroline Garcia a adunat în 2022 suma de $3.729.317.
  • Caroline este doar a doua jucătoare de tenis din Franța care cucerește Turneul Campioanelor. Prima a fost Amelie Mauresmo, în 2005 (a trecut în finală de compatrioata Mary Pierce).
  • Turneele câștigate de Garcia în 2022: Turneul Campioanelor, Bad Homburg, Varșovia și Cincinnati.