Sofia Kenin nu și-a mai găsit ritmul în ultimii ani și a părăsit elita tenisului mondial. La turneul de la Auckland, campioana de la Australian Open 2020 a fost învinsă în optimi de Coco Gauff.

Sofia KeninFoto: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Sofia Kenin, învinsă de Coco Gauff la WTA Auckland

Aflată în prezent pe locul 227 în clasamentul WTA, Kenin a cedat după o oră și 24 de minute de joc în fața principalei favorite a competiției din Noua Zeelandă.

Sofia reuşise să câştige singura confruntare anterioară cu Gauff, chiar în timpul campaniei sale victorioase de la Australian Open 2020.

De știut:

  • Pentru Coco (7 WTA, 18 ani) urmează un meci cu Lin Zhu (84 WTA), după ce chinezoaica a învins-o dramatic pe veterana Venus Williams.
  • În urma eliminării premature de la Auckland, Sofia Kenin se află pe locul 279 în ierarhia WTA în timp real.

WTA Auckland, sferturi de finală

Coco Gauff (1) - Lin Zhu

Viktoria Kuzmova vs Danka Kovinic (7)

Ysaline Bonaventure - Leylah Fernandez (3)

Karolina Muchova - Rebeka Masarova.

ASB Classic (WTA Auckland) se dispută în perioada 2-8 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 250, oferă premii totale în valoare de $259.303, iar campioana en-titre (din 2020) este Serena Williams.

Sofia Kenin - De la idolul Maria Sharapova și până la concedierea tatălui

După victoria de la Australian Open 2020, americanca era văzută drept una dintre rivalele lui Ashleigh Barty și a sportivelor din fruntea ierarhiei WTA.

Sofia a mai bifat în același an (2020) și o finală la Roland Garros, iar de la acel moment cariera lui Kenin a mers cu pași siguri tot la vale (acel sezon a fost încheiat cu 24 de victorii și 9 înfrângeri).

Anul 2022 a fost unul dezastruos pentru Kenin, care a câștigat doar 4 meciuri și a pierdut de 13 ori.

Povestea familiei Sofiei este una foarte interesantă: părinții săi s-au mutat din Moscova la New York cu mai mulți ani înainte ca Sofia să apară pe lume.

Sportiva s-a născut în Capitala Rusiei, iar la doar câteva luni după acest moment familia s-a mutat înapoi în SUA.

Sofia a început tenisul la Academia lui Nick Bollettieri, iar marele idol a fost Maria Sharapova.

La cele mai importante momente ale carierei (Australian Open 2020 și finala de la Roland Garros din același an), Sofia a fost pregătită de tatăl său. L-a concediat în mai 2021.