Ajunsă la 42 de ani, Venus Williams nu vrea să renunțe la racheta de tenis și demonstrează că încă poate concura la cel mai înalt nivel. Septupla câștigătoare de Grand Slam a fost aproape de calificarea în sferturile turneului „WTA 250” de la Auckland, dar nu a reușit să închidă la timp meciul cu Lin Zhu.

Venus WilliamsFoto: Darren Carroll / AP / Profimedia

Venus Williams, învinsă de Lin Zhu după ce a condus cu 5-3 în setul decisiv

Ajunsă pe locul 1003 în clasamentul mondial, Venus a fost învinsă după două ore și 25 de minute de joc de chinezoaica mult mai bine clasată (84 WTA), scor 3-6, 6-2, 7-5.

Câștigătoare de cinci ori la Wimbledon și în două rânduri la US Open (la simplu), Williams a condus cu 5-3 în setul decisiv, dar oboseala și-a spus cuvântul și Zhu a reușit să revină spectaculos.

Lin Zhu va da piept în sferturile turneului din Noua Zeelandă cu Coco Gauff (7 WTA), după ce principala favorită a trecut de Sofia Kenin (campioană la Australian Open 2020).

WTA Auckland, sferturi de finală

Coco Gauff (1) - Lin Zhu

Viktoria Kuzmova vs Danka Kovinic (7)

Ysaline Bonaventure - Leylah Fernandez (3)

Karolina Muchova - Rebeka Masarova.

ASB Classic (WTA Auckland) se dispută în perioada 2-8 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 250, oferă premii totale în valoare de $259.303, iar campioana en-titre (din 2020) este Serena Williams.