Marta Kostyuk a oferit surpriza zilei de la WTA Adelaide, sportiva din Ucraina eliminând-o în optimi pe Elena Rybakina, campioana en-titre de la Wimbledon.

Elena RybakinaFoto: Brenton Edwards / AFP / Profimedia

Elena Rybakina, eliminată în optimi de Marta Kostyuk

Locul 69 în ierarhia mondială, Kostyuk a cedat primul set (unul fără breakuri) la mare luptă în tiebreak, scor 7-5. Experiența superioară a făcut diferența în acest caz pentru Elena, locul 21 WTA.

Au urmat însă două seturi în care Marta a devenit mai agresivă, a preluat controlul în multe raliuri de pe baseline, a forțat-o pe adversară să greșească mai mult, iar tabela a început să-i fie prieten.

Kostyuk a câștigat setul al doilea cu 6-2, iar decisivul i-a revenit cu 6-3. Meciul a durat două ore și 23 de minute, fiind unul epuizant.

În sferturi, Kostyuk va da peste învingătoarea partidei dintre Sorana Cîrstea și Ons Jabeur.

S-au mai disputat miercuri în optimi la WTA Adelaide

Marketa Vondrousova - Kaia Kanepi 6-0, 6-4

Aryna Sabalenka - Liudmila Samsonova 7-6(8), 7-6(3)

Reamintim că România are două reprezentante în optimile competiției: Sorana Cîrstea o va întâlni pe Ons Jabeur (2 WTA și principala favorită a întrecerii), iar Irina Begu se va duela cu Jelena Ostapenko (a șaptea favorită).

WTA Adelaide face parte din categoria WTA 500, se dispută în perioada 1-8 ianuarie pe hard, are premii totale în valoare de $826.837, iar campioana en-titre este Karolina Pliskova (în 2020).