​Sorana Cîrstea a făcut marți pasul în optimile turneului de la Adelaide (de categorie WTA 500) după ce a învins-o pe elvețianca Viktorija Golubic (scor 6-0, 7-6).

Sorana CîrsteaFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sorana Cîrstea, meci cu Ons Jabeur în optimile de la WTA Adelaide

Locul 45 în ierarhia mondială, Sorana a plecat hotărâtă în meci, iar adversara din Elveția a fost luată prin surprindere de elanul ofensiv al jucătoarei noastre. Cîrstea s-a impus cu 6-0 în primul set, ea fiind foarte puternică în jocul de pe baseline.

Manșa a doua a pornit cu primul game câștigat de Viktorija în meci, acesta având o valoare aparte, fiind un break.

Din fericire, Sorana nu i-a permis adversarei să se distanțeze pe tabelă, ea impunându-se imediat de la retur (1-1).

De la acest moment, s-a mers cap la cap cu serviciul, iar la 4-3 Cîrstea a avut două mingi „legate” de break (15-40). Din păcate, nu le-a judecat cum ar fi trebuit, iar Golubic a scăpat dintr-o situație foarte dificilă.

Departajarea a venit până la urmă în tiebreak: Cîrstea a jucat precis, iar scorul (7-1) vorbește de la sine despre acest lucru. Partida a durat o oră și 45 de minute.

De știut:

  • Calificarea în optimi îi va aduce Soranei Cîrstea un cec în valoare de $11.145 și 55 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Pentru un loc în sferturi, Sorana Cîrstea va avea de luptat cu Ons Jabeur (2 WTA și principala favorită a întrecerii din Australia). Jucătoarea din Tunisia a bifat două finale de Grand Slam în 2022, ambele pierdute (cu Elena Rybakina la Wimbledon și cu Iga Swiatek la US Open).

WTA Adelaide face parte din categoria WTA 500, se dispută în perioada 1-8 ianuarie pe hard, are premii totale în valoare de $826.837, iar campioana en-titre este Karolina Pliskova (în 2020).