​Holger Rune a terminat săptămâna de vis de la Paris-Bercy cum nu se putea mai bine: a cucerit primul său titlu de categorie „ATP Masters 1000”, după ce l-a învins în finală pe Novak Djokovic.

Holger RuneFoto: Fredrik Persson / AP / Profimedia

Holger Rune l-a învins pe Novak Djokovic în finala Paris Masters

Câte un singur break a făcut diferența în primele seturi: Nole l-a câștigat pe primul cu 6-3, iar Holger a triumfat cu același scor în cel de-al doilea.

Djokovic a fost primul care s-a impus la retur în setul decisiv, a condus cu 3-1, dar a acuzat unele probleme la gamba stângă și a comis din ce în ce mai multe erori. Elevul lui Patrick Mouratoglou a profitat, a recuperat rapid breakul și a trecut în avantaj (6-5).

Rune a rezistat incredibil sub presiune (chiar dacă a comis două duble greșeli), a salvat 6(!) mingi de rebreak și a închis partida la a doua oportunitate, după două ore și 33 de minute de joc, scor 7-5.

Rezumatul finalei dintre Rune și Djokovic

Sursa video: Eurosport

Imaginea momentului în tenisul masculin

De știut:

  • Aceasta a fost a doua întâlnire dintre Holger Rune și Novak Djokovic. În primul tur de la US Open 2021, sârbul câștiga cu 6-1, (5)6-7, 6-2, 6-1.
  • Finala de la Paris Masters a fost a patra consecutivă pentru Holger Rune, după cele de la Sofia (înfrângere vs Marc-Andrea Huesler), Stockholm (victorie vs Stefanos Tsitsipas) și Basel (înfrângere vs Felix-Auger-Aliassime).
  • Pe parcursul turneului din Franța, Rune (18 ATP) a mai trecut de Stan Wawrinka (153 ATP, triplu câștigător de Grand Slam), Hubert Hurkacz (10), Andrey Rublev (9), Carlos Alcaraz (1) și Felix Auger-Aliassime (8).
  • Acesta este al treilea titlu al carierei pentru Holger Rune, care s-a mai impus în acest an la Munchen și la Stockholm.
  • Grație rezultatelor senzaționale de la Paris-Bercy, Rune va urca până pe locul 10 în clasamentul ATP (cea mai bună clasare a carierei).
  • Pentru Holger Rune urmează participarea la Next Gen ATP Finals, iar Novak Djokovic va juca la Turneul Campionilor.

Cele mai spectaculoase momente ale finalei dintre Holger Rune și Novak Djokovic