Holger Rune joacă din ce în ce mai bine sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou, iar ultima ispravă a danezului este calificarea în finala turneului „ATP Masters 1000” de la Paris. Pentru cel mai important trofeu al carierei, jucătorul în vârstă de doar 19 ani se va duela cu Novak Djokovic.

Holger Rune si Novak DjokovicFoto: Garrett Ellwood/USTA / AP / Profimedia

Holger Rune și Novak Djokovic, șase ani mai târziu

Cu șase ani în urmă, Rune (care avea atunci doar 13 ani) îi cerea lui Nole să facă o poză împreună la Academia lui Patrick Mouratoglou.

„Într-o zi îi ceri lui Djokovic o fotografie, iar după te întâlnești cu el într-o finală de Masters 1000” - ESPN Tenis.

Finala turneului de la Paris-Bercy se va juca duminică, de la ora 16:00.

„Îl cunosc bine pe Holger, ne-am antrenat împreună pe toate suprafețele. Este un tip grozav, are o familie frumoasă și o echipă de top. Își merită succesul din acest final de sezon. Îl urmăresc de 3-4 ani, el este viitorul acestui sport. El, Alcaraz și alți câțiva băieți. Sper să-l fac să mai aștepte puțin înainte de primul său titlu de Masters 1000. Am jucat doar o dată cu el într-un meci oficial și a fost o luptă grozavă, în patru seturi. Dar de atunci a progresat, se apără foarte bine, are lovituri solide, e foarte competitiv în fiecare punct și își lasă inima pe teren”, a spus Djokovic despre Rune.

De știut:

  • Finala de la Paris Masters este a patra consecutivă pentru Holger Rune, după cele de la Sofia (înfrângere vs Marc-Andrea Huesler), Stockholm (victorie vs Stefanos Tsitsipas) și Basel (înfrângere vs Felix-Auger-Aliassime).
  • Pe parcursul turneului din Franța, Rune (18 ATP) a mai trecut de Stan Wawrinka (153 ATP, triplu câștigător de Grand Slam), Hubert Hurkacz (10), Andrey Rublev (9) și Carlos Alcaraz (1).