​Ocupant al locului 25 în lume, Alex De Minaur a oferit surpriza zilei la Mastersul de la Paris, australianul eliminându-l pe Daniil Medvedev, fost lider ATP.

Daniil MedvedevFoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Daniil Medvedev, eliminat surprinzător de la Paris Masters

Al patrulea favorit la Paris, Medvedev a avut o evoluție oscilantă, fostul lider ATP împletind momentele în care a fost inspirat cu cele în care a părut obosit și prea nervos.

Rusul a pornit greoi în meci, a cedat primul set (scor 6-4), însă a făcut reglajele necesare și a avut câștig de cauză în al doilea, unul adjudecat cu 6-2.

Decisiviul a fost unul tensionat, dar cu tenis de o foarte bună calitate. Medvedev a condus cu 2-0, dar momentele de rătăcire s-au tot înmulțit, iar rusul a început să piardă vizibil din turație.

De Minaur a crezut în șansa sa până la capăt, a revenit pe tabelă și după ce a ratat două mingi de meci la 6-5 a reușit să o fructifice pe a treia.

Australianul a câștigat (6-4, 2-6, 7-5) un meci spectaculos care s-a întins pe durata a două ore și 45 de minute.

În optimi, Alex De Minaur va da peste Frances Tiafoe, favorit 16 la Paris-Bercy.

Raliu spectaculos câștigat de Medvedev:

Rolex Paris Masters are loc în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie, în hard indoor. Are premii totale în valoare de €5.415.410, iar campionul en-titre este Novak Djokovic (2021). Competiția de la „Palais Omnisports” din Bercy face parte din categoria ATP 1000 (Masters).