Francezul Corentin Moutet (64 ATP) și bulgarul Adrian Andreev (247 ATP) au fost la un pas de bătaie după meciul disputat în optimile turneului Challenger de la Orleans.

Corentin MoutetFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Corentin Moutet și Adrian Andreev, momente tensionate după meciul de la Orleans

Moutet, principal favorit al competiției din Franța, a fost învins după aproape trei ore de joc, scor 2-6 7-6(3) 7-6(2).

Aflați la fileu pentru clasica strângere de mână de la finalul partidei, cei doi s-au ținut de mână pentru o vreme și au schimbat câteva cuvinte. Spiritele s-au încins rapid, dar arbitrul a coborât la timp din scaun și a intervenit.

Într-o postare pe Instagram, Moutet a afirmat că a fost înjurat și amenințat de Andreev, care nu și-a prezentat încă varianta sa a poveștii.

„Nu vreau să îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat la finalul meciului.

Atunci când un jucător îşi permite să spună de două ori ‘fuck you’ privindu-mă în ochi, nu pot să nu îl fac să înţeleagă în felul meu că aşa ceva nu se face. L-aţi aplaudat pe acest jucător la finalul meciului. Poate că pentru voi sunt lucruri acceptabile. Pentru mine nu.

În orice caz, el m-a ameninţat şi mi-a cerut să îl aştept la ieşire. Lucru pe care l-am făcut. L-am găsit greu după zece minute. Efectiv era ascuns după şase oameni de pază.

Ţi-am ascultat ameninţările, așa că atunci când vei ieși din camera în care te-ai ascuns voi fi foarte fericit să te văd cum le pui în aplicare.

Te aştept cu nerăbdare, să putem discuta calm (n.r. francezul a folosit un emoticon cu un clovn)” - Corentin Moutet, pe Instagram.

Cei doi jucători s-au întâlnit și cu o săptămână în urmă, la Challengerul de la Genova, iar bulgarul s-a impus și în acel meci, scor 3-6, 7-6(6), 6-4.