​Simona Halep a anunțat cu două săptămâni în urmă cu nu va mai reveni pe terenul de tenis în 2022 (pentru a se recupera după operația la nas), dar s-a răzgândit și și-a confirmat prezența la un turneu demonstrativ care va avea loc pe 3 și 4 decembrie la Johannesburg, în Africa de Sud.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Simona Halep va juca în decembrie la Africa Cares

Astfel, Simona va participa la „Africa Cares Tennis Challenge”, eveniment care are ca scop promovarea tenisului în Africa de Sud, dar și combaterea violenței împotriva femeilor.

Evenimentul, care a fost anulat anul trecut din cauza Covid-19, va avea loc pe Wanderers Stadium din Johannesburg.

„Ca jucătoare de tenis, am avut multe surse de inspirație și întotdeauna îmi doresc să ajung la un nivel înalt, așa că este o onoare să încurajez oamenii să facă acest lucru prin intermediul acestui eveniment, conștientizând în același timp problemele violenței bazate pe gen” - Simona Halep.

La acest turneu demonstrativ va lua parte și Martina Hingis, care are în palmares 25 de titluri de Grand Slam (5 la simplu, 13 la dublu și 7 la dublu mixt).

Simona Halep s-a operat la nas din cauza problemelor de respirație

Pe 12 septembrie, Simona Halep a anunțat că a suferit o operație la nas pentru că nu mai putea respira corect, iar acest lucru l-a simțit cel mai rău pe durata zilelor petrecute la Washington, în vara acestui an.

„După cum unii știau deja, mă lupt de ceva vreme cu probleme la nas, iar ele s-au înrăutățit în timpul verii, mai ales în Washington. Această problemă a făcut să fie greu să respir și chiar mai rău în timpul nopților, deoarece aveam nasul complet înfundat” - Simona Halep, pe contul personal de Instagram.

Simona a afirmat că unica modalitate de rezolvare a problemei era operația și că aceasta a decurs bine.

Rezultatele Simonei Halep în 2022 - Câți bani a câștigat

În ciuda dificultăților pe care le-a întâmpinat, Simona Halep a avut parte de un sezon destul de bun: a câștigat două turnee (Melbourne și Toronto) și a reușit să revină în Top 10 WTA.

Sportiva noastră a înregistrat 39 de victorii și a pierdut 11 meciuri. Doar din tenis, Simona a adunat anul acesta 2.253.197 de dolari.

Melbourne (WTA 250): Campioană

Australian Open (Grand Slam): Turul 4

Dubai (WTA 500): Semifinale

Doha (WTA 1000): Turul 1

Indian Wells (WTA 1000): Semifinale

Madrid (WTA 1000): Sferturi

Roma (WTA 1000): Turul 2

Roland Garros (Grand Slam): Turul 2

Birmingham (WTA 250): Semifinale

Bad Homburg (WTA 250): Semifinale

Wimbledon (Grand Slam): Semifinale

Washington (WTA 250): Turul 2

Toronto (WTA 1000): Campioană

Cincinnati (WTA 1000): Turul 2

US Open (Grand Slam): Turul 1.