Oradea Arena, noua sală polivalentă din municipiu, va găzdui întâlnirea dintre echipele feminine de tenis ale României şi Ungariei (11-12 noiembrie), din cadrul play-off-ului competiţiei Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), organizată de Federaţia Română de Tenis împreună cu Primăria Municipiului Oradea.

Echipa Romaniei de Billie Jean King Cup (fosta FedCup)Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Billie Jean King Cup: România - Ungaria va avea loc la Oradea

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, întâlnirea se desfăşura pe hard, suprafaţă care va fi montată peste parchetul existent, la solicitarea jucătoarelor române. Se vor disputa cinci meciuri, patru de simplu şi unul de dublu, potrivit Agerpres.

„Dacă până acum Federaţia a organizat competiţii de Cupa Davis şi Cupa Federaţiei la Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Cluj-Napoca, iată că Oradea are o sală de ultimă generaţie care poate concura cu orice altă sală din Europa. Aş putea spune că, din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea din Cluj. Vorbim despre o sală a prezentului care poate găzdui oricând o competiţie mondială. Sunt convins că evenimentul va fi organizat la cele mai înalte standarde”, a declarat George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT).

Potrivit acestuia, componenţa lotului va fi anunţată cu trei săptămâni înainte, iar biletele vor fi puse spre vânzare în perioada următoare. Organizatorii mizează pe prezenţa în sală a fostului tenisman Ilie Năstase, dar şi a Simonei Halep, care şi-a încheiat, însă, sezonul competiţional.

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a subliniat că este important să se organizeze o astfel de competiţie la Oradea, evenimentele care aduc un renume ţării şi oraşului fiind susţinute de către municipalitate.

„Este clar că aveam nevoie de infrastructura necesară pentru a avea o sală polivalentă în care să putem desfăşura competiţii sportive de anvergură. Acum o avem şi ne dorim să găzduim cât mai multe întreceri de acest fel”, a declarat primarul Florin Birta.

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup, iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultimul cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor.

Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1.