​Roger Federer se pregătește de ultimul meci din carieră, marele campion elvețian urmând să joace o partidă de dublu la Laver Cup 2022. Prezent la Londra, John McEnroe (antrenorul echipei Restului Lumii) a vorbit despre momentul în care vor înceta discuțiile despre GOAT-ul (n.r. cel mai bun din toate timpurile) din tenisul masculin.

Novak Djokovic si Roger FedererFoto: Jim Young / AP - The Associated Press / Profimedia

Federer, Nadal, Djokovic - Care este GOAT-ul din tenisul masculin?

Federer, Nadal și Djokovic s-au provocat reciproc și au reușit să spargă record după record în tenisul masculin.

BIG 3 deține deja majoritatea recordurilor existente în sportul alb, iar marea întrebare din ultimii ani a fost: care este cel mai bun dintre cei trei magi?

Fiecare are punctul lui de vedere în funcție de jucătorul pe care-l susține. Unii vor spune categoric Roger Federer, alții că Rafael Nadal conduce momentan în clasamentul titlurilor de Grand Slam, iar alții că Novak Djokovic este jucătorul complet.

John McEnroe, fost lider mondial și jucător legendar, spune că discuțiile despre GOAT-ul din tenis vor continua liniștite cel puțin 10 ani.

„Trebuie măsurat în funcție de tot, cred că toată lumea din acest sport înțelege acest lucru. Poți veni cu argumente pentru oricare dintre aceste trei legende în funcție de suprafață, câte turnee majore au câștigat, câte alte turnee au câștigat, de câte ori s-au retras din turnee, cât de constanți au fost.

Roger are 36 de sferturi de Grand Slam consecutive și 23 de semifinale, așa că te poți uita pe această statistică și să spui că Roger este foarte aproape.

Poți veni cu argumente pentru oricare, vom vorbi și peste 10 ani și ne vom întreba care e mai bun” - John McEnroe pentru Eurosport.

În replică, Bjorn Borg (antrenorul echipei Europei) a replicat: „Doar 10 ani?”

„Poate 20, poate până la sfârșitul timpurilor, numai dacă cineva face o nebunie și mai câștigă încă cinci turnee, ceea ce pare posibil în ritmul acesta. Dar chiar și atunci cred că am dezbate în continuare", a încheiat McEnroe.

Roger Federer face echipă cu marii săi rivali la Laver Cup

La Laver Cup 2022 (23-25 septembrie), Roger Federer va face echipă cu Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas.

Echipa Europei se va duela în arena O2 din Londra cu Echipa Restului Lumii: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, John Isner și Jack Sock.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal 22

2. Novak Djokovic 21

3. Roger Federer 20 etc.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis - Care va fi ultima competiție din cariera elvețianului

Retragerea lui Roger Federer: Cifrele fabuloase ale unei cariere de excepție