​Câștigătoare a competiției în 2019, Bianca Andreescu demonstrează și în acest an că se simte bine la US Open. Sportiva care reprezintă Canada s-a calificat în turul al treilea, după ce a învins-o în două seturi pe Beatriz Haddad Maia, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA.

Bianca AndreescuFoto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bianca Andreescu, victorie în două seturi cu Beatriz Haddad Maia

Campioană în această vară la Nottingham și la Birmingham (a mai ajuns în semifinale la Eastbourne și în finala de la Toronto), Beatriz a câștigat cu 6-0, 6-0 în primul tur de la Flushing Meadows, dar nu a reușit să îi pună probleme Biancăi.

Andreescu (48 WTA) s-a impus după o oră și 28 de minute de joc în fața braziliencei (favorită 15), scor 6-2, 6-4.

În turul următor de la US Open, Bianca Andreescu va întâlni o altă sportivă cu rezultate excelente în acest an: Caroline Garcia (17 WTA). Franțuzoaica a câștigat trei turnee în 2022: Bad Homburg (după ce a învins-o în finală chiar pe sportiva cu origini românești), Varșovia și Cincinnati.

US Open 2022 are loc în perioada 29 august - 11 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

US Open 2022: Finalista de anul trecut și o câștigătoare de Grand Slam, eliminate în turul al doilea (Rezultatele zilei)

Rezumatul partidei dintre Bianca Andreescu și Beatriz Haddad Maia