​Sorana Cîrstea a debutat cu dreptul la US Open 2022, sportiva noastră trecând în runda inaugurală de germanca Laura Siegemund (182 WTA), scor 6-4, 6-4. Meciul a durat o oră și 47 de minute.

Sorana CirsteaFoto: Brandon MALONE / AFP / Profimedia

De știut:

  • În turul al doilea, Sorana Cîrstea va juca împotriva învingătoarei partidei dintre Andrea Petkovic (104 WTA) și Belinda Bencic (favorită 13).
  • Prin calificarea în turul al doilea de la US Open 2022, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 121.000 de dolari și 70 de puncte în clasamentul WTA.
  • Tot marți, Irina Begu o va înfrunta pe Elise Mertens (33 WTA). Partida româncei va fi a treia de pe terenul 14 și ar putea începe în jurul orei 21:30.

Sorana Cîrstea - Laura Siegemund 6-4, 6-4, în primul tur de la US Open 2022

Setul II

Început excelent de set al Soranei - game alb de serviciu (1-0). Partida nu prea are ritm, Sorana nu poate pune probleme la retur (1-1). Primele trei gameuri din setul secund au fost câștigate la 0 (2-1). Sorana ratează o minge de break și gameul se termină cu o lovitură la limită a germancei (2-2). Laura trece pentru prima oară în avantaj, după ce s-a impus la retur (2-3). Siegemund servește bine și își confirmă avantajul (2-4). Sorana nu își lasă adversara să se desprindă - Laura comite câteva erori și Cîrstea se apropie (3-4). Sorana pune presiune, face pasul în teren și recuperează breakul (4-4). Cîrstea rezistă într-un game dificil de serviciu și se apropie la un singur game de victorie (5-4). Sorana câștigă al patrulea game la rând și obține calificarea în turul următor.

Setul I

Meciul a început: Sorana servește prima. Chiar dacă a avut probleme la primele puncte (15-30), Sorana a revenit și a punctat prima pe tabelă (1-0). Sportiva noastră profită de mai multe erori ale adversarei și face primul break (cu un retur câștigător - 2-0). Sorana încearcă să preia controlul, dar alternează loviturile bune cu erorile și adversara sa revine (2-1). Siegemund își ridică nivelul jocului și câștigă la 0 gameul de serviciu (2-2). Game alb și pentru Cîrstea, care oprește seria câștigătoare a germancei (3-2). Sorana își mărește din nou avantajul, după un game terminat cu o dublă greșeală a Laurei (4-2). Siegemund profită de erorile româncei și recuperează din nou breakul (4-3). Gameurile sunt foarte lungi, ambele jucătoare au momente bune, dar comit și erori neforțate - Laura egalează din nou pe tabelă (4-4). Încă un game foarte disputat, Sorana și-l adjudecă după o lovitură cu rama a adversarei (5-4). Sorana câștigă primul set după ce s-a impus pentru a treia oară la retur (6-4).

Cîrstea și Siegemund s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, împărțindu-și victoriile. Ultima partidă directă a în 2019, la Miami, acolo unde germanca s-a impus, scor 4-6, 7-5, 7-5.

US Open 2022 are loc loc în perioada 29 august - 11 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.