Serena Williams a câștigat primul meci după 14 luni, calificându-se în turul doi al turneului de la Toronto, de categorie „WTA 1000”, dar nu a reușit să lege două victorii la rând. Americanca a fost învinsă în turul secund al competiției canadiene de Belinda Bencic.

Serena WilliamsFoto: Vaughn Ridley / Getty images / Profimedia

Multipla câștigătoare de Grand Slam a pierdut, scor 2-6, 4-6, în 77 de minute.

Americanca, care și-a anunțat recent retragerea din tenis, a avut parte de un filmuleț dedicat la Toronto, în care Coco Gauff, Emma Răducanu sau Billie Jean King au vorbit la superlativ despre sportivă.

Belinca Bencic o va înfrunta în turul următor pe Garbine Muguruza, care a trecut cu un dublu 6-4 de estonianca Kaia Kanepi.

Rezumatul partidei dintre Serena Williams și Belinda Bencic

Serena Williams se va retrage din tenis după US Open 2022

Serena Williams a anunțat recent într-un interviu că va renunța la tenis în câteva săptămâni, probabil după US Open 2022.

„Niciodată nu mi-a plăcut cuvântul retragere. Nu mi se pare o expresie modernă.

M-am gândit mai mult la „tranziție”, dar totuși este un cuvânt sensibil pentru o anumită categorie de oameni (n.r. cei din comunitatea LGBTQ). Poate cel mai bun cuvânt pentru a descrie retragerea este „evoluție”.

Sunt aici să vă spun că evoluez spre alte sfere de interes pentru mine. Am înființat o firmă de capital, am întemeiat o familie.

Ador tenisul, dar numărătoarea inversă a început pentru mine. Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe a descoperi partea mea spirituală.

Există un moment în viață când trebuie să schimbi direcția în care merg lucrurile. Acel moment este foarte complicat atunci când iubești atât de mult ceea ce faci. Voi anunța ceea ce se va întâmpla pentru mine în viitor în săptămânile ce urmează” - Serena Williams, într-un articol pe care îl semnează în revista Vogue.