Serena Williams a câștigat primul meci după 14 luni, calificându-se în turul doi al turneului de la Toronto, de categorie „WTA 1000”. Vorbind despre finalul carierei din tenis, sportiva de origine americană a lăsat de înțeles că în următoarele săptămâni va face un anunț cu privire la retragere.

Serena WilliamsFoto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Serena a învins-o luni pe iberica Nuria Parrizas-Diaz (57 WTA, venită din calificări), scor 6-3, 6-4. Meciul a durat două ore.

Serena Williams se va retrage din tenis după US Open 2022

„Niciodată nu mi-a plăcut cuvântul retragere. Nu mi se pare o expresie modernă.

M-am gândit mai mult la „tranziție”, dar totuși este un cuvânt sensibil pentru o anumită categorie de oameni (n.r. cei din comunitatea LGBTQ). Poate cel mai bun cuvânt pentru a descrie retragerea este „evoluție”.

Sunt aici să vă spun că evoluez spre alte sfere de interes pentru mine. Am înființat o firmă de capital, am întemeiat o familie.

Ador tenisul, dar numărătoarea inversă a început pentru mine. Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe a descoperi partea mea spirituală.

Există un moment în viață când trebuie să schimbi direcția în care merg lucrurile. Acel moment este foarte complicat atunci când iubești atât de mult ceea ce faci. Voi anunța ceea ce se va întâmpla pentru mine în viitor în săptămânile ce urmează” - Serena Williams, într-un articol pe care îl semnează în revista Vogue, conform Reuters.

Ultima victorie a Serenei (care pe 26 septembrie va împlini 41 de ani) data din 4 iunie 2021: 6-4, 6-4 vs Danielle Collins, în turul trei de la Roland Garros.

În runda următoare a turneului National Bank Open, Serena va juca împotriva câștigătoarei partidei dintre elvețianca Belinda Bencic (12 WTA, campioană olimpică la Tokyo) și cehoaica Tereza Martincova (73 WTA).