​Venus Williams va reveni în competiţie după aproape un an în proba de simplu, la turneul Citi Open de la Washington (1-7 august) au anunţat joi organizatorii, scrie Reuters.

Venus WilliamsFoto: DPPI/Oscar Barroso/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Câştigătoare a şapte titluri de Grand Slam, Venus a acceptat un wildcard pentru turneul „WTA 250” de la Washington, la o zi după ce a anunţat că va concura şi la turneul „WTA 1000” de luna viitoare de la Toronto, unde i se va alătura sora ei Serena.

Ajunsă la 42 de ani, fosta lideră a clasamentului mondial a disputat ultima oară un meci de simplu la Openul de la Chicago în august 2021, unde a învinsă în primul tur de Hsieh Su-Wei (Taiwan).

Venus a jucat anul acesta la Wimbledon în proba de dublu mixt alături de britanicul Jamie Murray, ei ajungând până în turul doi, scrie Agerpres.

De știut despre Citi Open de la Washington

Turneul de la Washington este unul pregătitor pentru US Open, al patrulea Grand Slam al sezonului 2022 (29 august - 11 septembrie).

Citi Open va avea loc în perioada 1-7 august, pe hard, are premii totale în valoare de $251.750 și face parte din categoria WTA 250. La start, pe tabloul principal vor fi 32 de sportive. Campioana en-titre este Jessica Pegula (2021).

Monica Niculescu a câștigat turneul, dar în proba de dublu (alături de Yanina Wickmayer), la ediția din 2016.

Organizatorii americani se laudă că vor avea (ATP 500, WTA 250) la start câștigători de Grand Slam (Andy Murray, Emma Răducanu, Simona Halep, Victoria Azarenka, Sloane Stephens și Sofia Kenin - wild card).

Foști lideri mondiali: Andy Murray, Simona Halep și Victoria Azarenka.

Șase sfertfinaliști la Wimbledon 2022: David Goffin, Taylor Fritz, Nick Kyrgios, Simona Halep (chiar semifinalistă), Marie Bouzkova și Ajla Tomljanovic.