Daria Kasatkina a produs multe reacții după ce a precizat că este lesbiană și le-a cerut sportivilor din Rusia să-și schimbe cetățenia pentru a putea scăpa de anumite restricții.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daria Kasatkina și „crima” comisă împotriva statului rus

Așa cum era de așteptat, discursul sportivei nu a rămas fără ecou, iar Roman Teryushkov, deputat al Dumei de Stat din Rusia, a lansat un atac virulent la adresa jucătoarei de pe locul 12 WTA.

Astfel, politicianul consideră că Daria este „un exemplu viu al școlii de individualiști, adepți ai Occidentului”.

Teryushkov continuă atacul și precizează că un asemenea îndemn lansat sportivilor ruși de a trece la echipele naționale ale altor țări este de fapt „o crimă împotriva statului”.

Este de așteptat să apară și alte reacții din spațiul public rus în următoarele ore.

Scandalul ia amploare: Jucător rus de Top 10 ATP ia în considerare schimbarea cetățeniei

Daria Kasatkina și îndemnul schimbării cetățeniei ruse

„Cred că generația care are acum 16-17 ani are încă o șansă. Ei joacă deja, există șanse să plece și să joace pentru alte țări. Nu au fost norocoși, dar încă mai au o șansă.

Iar pentru cei care sunt mai tineri... Nu știu. Toți cei care pleacă din Rusia și pătrund la un nivel înalt în următorii ani, nu știu, cinci ani, sunt niște oameni asumați.

Cred că mulți copii talentați, ai căror părinți vor avea ocazia, își vor schimba probabil cetățenia.

Ca să fiu sinceră, avem deja astfel de întrebări cu toții, pentru că am văzut cu toții, am fost suspendați de la Wimbledon și nu știm ce se va întâmpla în continuare.

Și chiar pot să le spun copiilor: dacă există o astfel de oportunitate, oameni buni, schimbați-vă cetățenia și mergeți să vă îndepliniți visurile” - Daria Kasatkina.

S-ar putea să te intereseze și:

Daria Kasatkina și momentul de sinceritate: Recunoaște că este lesbiană și îi îndeamnă pe tinerii ruși să-și schimbe cetățenia