​Daria Kasatkina a deschis o Cutie a Pandorei după declarațiile în care le cerea tinerilor sportivi ruși să-și schimbe cetățenia pentru a putea participa la toate competițiile. Andrey Rublev, unul dintre cei mai buni jucători din lume, spune că dacă restricțiile vor continua ia în considerare să facă o schimbare și să nu mai fie cetățean rus.

Andrey RublevFoto: Marco Iacobucci / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Andrey Rublev și posibilitatea de a renunța la cetățenia rusă

Într-un interviu de pe YouTube cu bloggerul Vitya Kravchenko, Rublev spune că ultima soluție pentru a putea să-și urmeze visul de a juca tenis peste tot în lume este acela de a-și schimba cetățenia.

Campion olimpic la dublu mixt la JO 2020 de la Tokyo (alături de Anastasia Pavlyuchenkova), Andrey spune că este foarte supărat după ce i s-a interzis participarea la Wimbledon, unul dintre cele mai importante turnee din istoria tenisului.

„Normal că am fost frustrat, mi s-a interzis să muncesc, să-mi desfășor activitatea. Am oferit câteva soluții (n.r. pentru organizatorii de la Wimbledon) care puteau fi utile din punct de vedere diplomatic. Să jucăm la dublu mixt cu o jucătoare din Ucraina.

Am vrut să arătăm că în tenis nu există război. Ca sportiv, eu cred că am putut transmite mesajul potrivit pe teren (imediat după izbucnirea războiului din Ucraina, Rublev a scris un mesaj în care cerea pace în lume).

Am primit de fiecare dată același răspuns: Guvernul rus va folosi rezultatele noastre pentru propagandă. Orice aș fi făcut, nu puteam schimba în vreun fel decizia” - Andrey Rublev.

Continuând discuția, Rublev spune chiar că dacă i se va interzice să participe la toate turneele, atunci singura variantă este aceea de a-și schimba cetățenia: „este singura modalitate”, a spus Andrey Rublev.

Sportivul în vârstă de 24 de ani are ascendență austriacă prin intermediul bunicii din partea tatălui.

Fiind unul dintre cei mai reprezentativi jucători din circuitul ATP (se află în prezent pe locul 8, dar a fost cel mai sus pe 5), Rublev și-ar găsit cu ușurință o țară de adopție pe modelul Elena Rybakina (campioana de la Wimbledon de anul acesta reprezintă din 2018 Kazahstanul).