Elena Rybakina a produs surpriza pe tabloul feminin de la Wimbledon 2022 și a câștigat finala în fața lui Ons Jabeur. Un întreg scandal a izbucnit ulterior, dat fiind faptul că sportiva are origini rusești.

Elena Rybakina si pasaportulFoto: Captura YouTube

Născută la Moscova, Rybakina a reprezentat Rusia până la 18 ani, dar a ales să joace pentru Kazahstan pentru că nu era susținută din punct de vedere financiar.

Pentru că au existat controverse în privința participării sportivei la Wimbledon 2022 (jucătorii ruși au fost interziși la această ediție), Rybakina a ținut să facă lumină în această privință.

Elena Rybakina și-a arătat pașaportul din Kazahstan, fapt ce confirmă că nu mai are cetățenie rusească

Întoarsă acasă în Kazahstan, Rybakina și-a arătat în cadrul unei conferinte de presă pașaportul și cartea de identitate din țara în care are acum cetățenie.

Conform legilor din Kazahstan, o persoană nu poate avea dublă cetățenie, astfel că Rybakina a renunțat cu siguranță la calitatea ei de cetățean al Rusiei.

Trofeul cucerit de Elena Rybakina la Wimbledon a fost salutat ca o „victorie uimitoare pentru tenisul rusesc” de către membrii Federației de Tenis a Rusiei.

John McEnroe, câștigător a șapte Grand Slamuri de-a lungul carierei, a declarat că nu consideră corect faptul că Elena Rybakina a primit permisiunea din partea organizatorilor să evolueze la All England Club.​

Război în Ucraina, ziua 140: Principalele evenimente sunt live text pe HotNews.ro.

Momentul în care Elena Rybakina își arată pașaportul din Kazahstan