Prezent la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni, Ion Ţiriac a vorbit despre șansele Simonei Halep la câștigarea Wimbledonului și a explicat de ce nu va merge la Grand Slamul londonez în acest an.

Ion Tiriac si Simona HalepFoto: Juergen Hasenkopf / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ion Țiriac critică interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus la Wimbledon 2022

Omul de afaceri a afirmat că Simona este favorită să se impună la competiția de la All England Club și a spus că nu este de acord cu decizia organizatorilor de a-i exclude pe sportivii din Rusia şi din Belarus.

„Am auzit că Simona a câștigat, trebuie s-o felicităm. Pe hârtie, e cea care trebuie să câștige turneul, de departe. Nu poate să o bată nimeni. Poate doar să piardă singură.

Nu, nu mă duc la finală. M-aș duce cu plăcere pentru Simona, dar nu sunt de acord cu faptul că organizatorii nu i-au lăsat pe ruși și pe bieloruși să joace. N-au nicio vină sportivii, nimeni nu vrea război, nici ei nu vor, nici noi. Mi s-a întâmplat și mie în 1960 treaba asta și n-o să uit niciodată” - Ion Țiriac, citat de GSP.

În 1960, Țiriac era component al echipei naționale de hochei și trebuia să participe la Jocurile Olimpice de iarnă din SUA, de la Squaw Valley, dar România a boicotat evenimentul.

De știut:

  • În semifinale, Simona Halep va da peste Elena Rybakina (favorită 17). Meciul va avea loc joi, în jurul orei 17:00. Sportiva din Kazahstan a trecut de Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

  • Pentru calificarea în penultimul act de la All England Club, Halep va primi 535.000 de lire sterline.

  • Simona a câștigat turneul de la Wimbledon în 2019, iar campioana en-titre este Ashleigh Barty (s-a retras între timp din tenis).

Wimbledon 2022, semifinale feminine

Ons Jabeur (3) vs Tatjana Maria

Simona Halep (19) vs Elena Rybakina (17).

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

Turul I: 6-3, 6-2 vs Karolina Muchova

Turul II: 7-5, 6-4 vs Kirsten Flipkens

Turul III: 6-4, 6-1 vs Magdalena Frech

Optimi: 6-1, 6-2 vs Paula Badosa

Sferturi: 6-2, 6-4 vs Amanda Anisimova

Semifinale: Elena Rybakina

Finala: Ons Jabeur / Tatjana Maria.