Emma Răducanu, locul 11 WTA, a fost eliminată prematur de la Wimbledon 2022 (în turul doi), continuând astfel seria rezultatelor dezamăgitoare din 2022. Cu toate acestea, britanica s-a declarat mulțumită de prestația ei de la Grand Slamul englez.

Emma RaducanuFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

​Emma Răducanu a părăsit turneul de la Wimbledon încă din turul al doilea, britanica fiind învinsă fără prea mari probleme de Caroline Garcia (6-3, 6-3).

Fără trofeu cucerit în 2022 și obținând doar 9 victorii din 21 de meciuri disputate în acest an, Emma Răducanu consideră totuși că s-a descurcat bine la Wimbledon 2022.

Emma Răducanu și performanțele dezamăgitoare din 2022 - De ce este mulțumită de prestația de la Wimbedon și consideră că nu are nicio presiune

După ce a părăsit în turul doi Grand Slamul englez, Emma Răducanu a declarat că nu a jucat prea mult luna aceasta, iar rezultatul obținut este „destul de bun”.

„M-am simțit în formă când am ieșit de pe teren, după primul tur. Am jucat șapte ore de tenis într-o lună. Să concurezi cu aceste fete la acest nivel și să treci de un tur cred că este o realizare destul de bună.

Evident că este greu să pierzi orice meci, dar cred că Caroline Garcia a jucat un meci grozav. Este o jucătoare grozavă. Dar este în regulă pentru mine, jucând la Wimbledon, nu aveam prea multe așteptări de la mine.

Să joc din nou pe terenul central a fost o experiență cu adevărat pozitivă pentru mine. Nu există presiune. De ce să existe vreo presiune? Încă am 19 ani. E o glumă. Am câștigat deja un Grand Slam" - Emma Răducanu, conform Daily Mail.

La ediția din 2021, Emma Răducanu s-a oprit în turul al patrulea al Grand Slamului de la All England Club.