Rafael Nadal a precizat la ultima conferință de presă că și-ar dori ca meciul său cu Novak Djokovic să aibă loc în sesiunea de zi, dar organizatorii de la Roland Garros nu au ținut cont de rugămintea ibericului și au programat întâlnirea la ora 21:45 (ora României). La câteva ore după anunțul oficialilor de la Paris, a venit și rândul lui Nole să își spună opinia.

Novak DjokovicFoto: Jean Catuffe/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Televiziunea decide programul turneului

Djokovic a afirmat că nici el nu își dorea ca partida să aibă loc seara, dar a afirmat că nu jucătorii sunt cei care stabilesc ordinea meciurilor, ci deținătorii drepturilor TV.

„Pot să spun doar că eu și Rafa am fi vrut altceva. Ca jucători de top, avem cereri, dar acestea nu sunt întotdeauna acceptate.

Directorul turneului, alături de TV, de deținătorii de drepturi, cred că finalul zilei cine decide este... Televiziunea, dacă vor meciul tău, zi sau noapte.

Trebuie doar să te adaptezi la asta. Evident, în funcție cu cine joci, uneori este favorabil să evoluezi noaptea, alteori ziua. Nu există un standard sau o formulă care să funcționeze întotdeauna” - Novak Djokovic.

Carlos Moya, dezamăgit de organizatorii turneului de la Roland Garros

Carlos Moya, antrenorul lui Rafael Nadal, a spus că și-ar fi dorit ca organizatorii Grand Slamului parizian să îi îndeplinească dorința elevului său, care a afirmat că meciul din sferturi ar putea fi ultimuldin carieră la Roland Garros.

„N-aș putea vorbi de lipsă de respect. Aici, la Roland Garros, Rafa a primit credit de-a lungul timpului, dar a câștigat turneul de 13 ori și dacă Rafa îți cere ceva, atunci ar trebui să-l asculți.

El face parte din istoria acestui turneu, știm că nimeni nu este mai mare decât Roland Garros, nimeni nu este mai mare decât turneele de Grand Slam, dar în cele din urmă este vorba despre profit și noi înțelegem, chiar dacă ne-am fi dorit altceva” - Carlos Moya.

Novak Djokovic și Rafael Nadal se întâlnesc pentru a zecea oară la Roland Garros

Partida care îi va aduce față în față pe liderul mondial (Djokovic) și pe al cincilea favorit (Nadal) va avea loc în sesiunea de seară de la Paris, nu înainte de ora 21:45 (ora României) - LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

Sârbul este văzut pe bună dreptate mare favorit: are un alt ritm de joc, a arătat o formă foarte bună la Paris, iar condițiile din sesiunea de seară îi convin de minune (mingea nu sare la fel de mult, devine mai grea, iar topspinul lui Rafa nu ar avea de ce să-l mai deranjeze atât de mult).

De cealaltă parte, Nadal nu traversează o perioadă fantastică: a jucat foarte puțin în sezonul de zgură (a absentat de la Monte Carlo și Barcelona, la Madrid a fost eliminat în sferturi de Carlos Alcaraz, iar la Roma în optimi de către Denis Shapovalov).

De-a lungul timpului, Djokovic și Nadal s-au întâlnit de 58 de ori, scorul fiindu-i favorabil sârbului: 30-28.

Pe zgura de la Paris au avut loc nouă meciuri, Rafa conducând cu 7-2. Djokerul s-a impus însă la ultimul meci direct de la Roland Garros: în semifinalele din 2021. Prima victorie a sârbului contra ibericului în Capitala Franței a venit la ediția din 2015, atunci când Rafa a fost învins clar chiar de ziua sa.