Rafael Nadal susține că duelul „de cinci stele” cu Novak Djokovic din sferturile Grand Slamului de la Roland Garros ar putea fi ultimul din carieră pe zgura pariziană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal, clasat pe locul cinci mondial, se confruntă de o perioadă lungă de timp cu o accidentare la picior care îi provoacă mari dureri.

În aceste condiții, ibericul nu exclude ca meciul contra lui Novak Djokovic, liderul ierarhiei ATP, din sferturile Grand Slamului francez, să fie ultimul din carieră la Roland Garros.

Rafael Nadal și posibilitatea disputării ultimului său meci la Roland Garros

„Este poate ultimul meu meci la Roland Garros. Mi-ar plăcea să îl joc în timpul zilei.

Prefer să joc în timpul zilei, cunosc Roland Garros în timpul zilei şi este adevărat că sunt conştient că nu ştiu ce se poate întâmpla anul viitor.

De fiecare dată când joc aici, sunt conştient că ar putea fi ultimul meu meci la acest turneu.

Într-un an se întâmplă multe iar în această etapă a vieţii şi a carierei mele, orice se poate întâmpla.

Sper să nu se întâmple, sper să pot continua să vin aici mulţi ani, dar sunt de asemenea foarte conştient că există posibilitatea, dacă lucrurile nu merg aşa cum vreau eu, ca acesta să fie ultimul meu meci aici, la Roland Garros.

Sunt în sferturile de finală la Roland Garros. În urmă cu două săptămâni şi jumătate, deşi aveam mari speranţe, nici măcar nu ştiam dacă voi putea fi aici.

Aşa că mă bucur să mai joc încă o ediţie. Şi sincer, la fiecare meci pe care îl joc aici, nu ştiu dacă nu cumva este ultimul la Roland Garros.

Am trecut încă o dată printr-o perioadă dificilă cu piciorul meu, aşa că nu ştiu ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu cariera mea.

De aceea, încerc să mă bucur cât mai mult posibil şi să lupt cât mai mult pentru a-mi trăi visul" - Rafael Nadal.

Duelul dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic, din sferturile Roland Garros, va avea loc marți. Sârbul are 30 de victorii în confruntările directe, în timp ce ibericul a adunat 28.