Naomi Osaka, învinsă încă din primul tur la Roland Garros, susține că nu știe dacă va participa la Wimbledon 2022, mai ales ca urmare a deciziei WTA și ATP de a nu acorda puncte sportivilor participanți la Grand Slamul englez.

Naomi OsakaFoto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Amanda Anisimova (sportivă care a colaborat la începutul acestui an cu Darren Cahill) a eliminat-o în primul tur de la Roland Garros pe Naomi Osaka, câștigătoare a patru titluri de Grand Slam.

Osaka a fost învinsă de Anisimova, scor 5-7, 4-6, într-o oră și jumătate de joc.

După înfrângerea de la Roland Garros, Naomi Osaka a declarat că nu este sigură că va participa la Wimbledon 2022.

Declarația niponei vine în contextul în care ATP și WTA au anunţat vineri că nu vor acorda puncte la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Organizatorii de la All England Club vor avea astfel de suferit după ce nu au permis participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus la ediția din 2022.

Naomi Osaka, nesigură în privința participării la Wimbledon 2022

„Aş spune că această decizie (n.r. cea a ATP și WTA) mă afectează mental într-un anumit fel.

Nu ştiu 100% dacă voi merge acolo. Aş merge eventual doar pentru a căpăta mai multă experienţă pe iarbă.

Totuşi nu aş avea nicio motivaţie să joc fără puncte, să văd că degeaba joc căci nu pot urca în clasamentul WTA, parcă as juca la un turneu demonstrativ.

Sunt o jucătoare care este motivată de ideea de a crește în clasament. Intenția acestei măsuri (n.r. cea a All England Club) a fost bună, dar execuția... un haos total” - Naomi Osaka.