Iga Swiatek s-a calificat luni în turul al doilea al Grand Slamului de la Roland Garros, lidera ierarhiei mondiale reușind să treacă fără emoții de ucraineanca Lesia Tsurenko (119 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Poloneza în vârstă de 20 de ani s-a impus după doar 55 de minute de joc, scor 6-2, 6-0. La Paris a plouat, iar acoperișul a fost tras pe arena Philippe Chatrier.

„Mă simt minunat, n-a fost o atmosferă prea bună în zilele trecute, a plouat, dar Parisul e întotdeuana grozav. A fost un meci foarte bun pentru mine, sunt mulțumită.

Mie îmi convine să joc sub acoperișul tras. Poate că îmi solicit mai mult corpul, dar e bine pentru mine așa. Mingea e mai grea, e adevărat, dar mă bucur că m-am descurcat. Eu muncesc la fel ca înainte, mă concentrez la tenis, ideea e să fiu la nivel maxim” - Iga Swiatek.

De știut:

  • În runda următoare, Swiatek va da piept cu învingătoarea meciului dintre americanca Alison Riske (43 WTA) și ucraineanca Dayana Yastremska (82 WTA).
  • Iga se află pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep: cele două s-ar putea întâlni în optimile de finală.

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

  • Lidera WTA a câștigat cinci turnee la rând: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.
  • Swiatek și-a mărit luni seria invincibilității, ea ajungând la 29 de victorii consecutive (27 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).
  • Iga a câștigat Grand Slamul de la Paris în 2020, după ce a învins-o în finală pe Sofia Kenin, scor 6-4, 6-1.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.