Naomi Osaka nu s-a înțeles niciodată cu zgura. Sportiva niponă, care are în palmares șapte titluri obținute pe hard (dintre care patru de Grand Slam) a afirmat, cu o zi înainte de startul turneului de la Madrid, că metodele lui Rafael Nadal au inspirat-o pentru a avea în fine rezultate pe „terre battue”, informează AFP.

Naomi OsakaFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Cred că am furat de la el una din metodele pe care le foloseşte şi am aplicat-o de curând la antrenament. E ca şi cum aş avea încă o coardă la arc (...)

Fie va merge cu adevărat bine, fie cu adevărat rău, nu există cale de mijloc. Dar, cu felul cum am făcut-o, cred că lucrurile au mers mai degrabă bine.

Am vrut să-i observ la antrenament pe jucătorii care sunt foarte buni pe zgură, fiindcă eu cred că sunt genul de om care învaţă cu adevărat repede dacă observă de aproape", a declarat Osaka, fostă lideră a ierarhiei WTA, care s-a antrenat câteva zile pe zgură la Mallorca, pe pământurile lui Rafa.

După un an 2021 dificil pe plan psihologic, Osaka, acum locul 36 mondial la 24 de ani, a revenit în prim-plan, atingând la începutul lui aprilie finala turneului WTA 1.000 de la Miami, unde a fost învinsă de N.1 mondial, Iga Swiatek, scrie Agerpres.

Ea nu a depăşit însă niciodată turul 3 la Roland Garros, în cinci participări, şi nu a câştigat până acum niciun turneu pe zgură.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.