Steve Simon, președintele WTA, și-a reiterat poziția față de suspendarea turneelor feminine de tenis din China ca urmare a cazului Shuai Peng, sportivă care l-a acuzat în noiembrie 2021 pe un fost vicepremier chinez de abuz sexual.

Shuai PengFoto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Președintele WTA susține că încă nu au fost stabilite concluziile în cazul fostei ocupante a locului întâi în clasamentul mondial de dublu, așa că nu poate fi vorba de o reluare a turneelor WTA în China, conform Reuters.

Forul de tenis feminin a decis în decembrie 2021 să suspende toate turneele sale în China ca urmare a temerilor că viața lui Shuai Peng ar fi fost pusă în pericol după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a abuzat-o sexual.

Steve Simon, președintele WTA: „Sperăm ca în 2023 să ne întoarcem cu turneele în China”

„Rămânem dedicați pentru a găsi o soluție la cazul Shuai Peng. Vrem să găsim o soluție care să o avantajeze pe sportiva din China, dar să fim și noi 100% siguri de ea.

Nu fugim din China. Toate operațiunile noastre sunt suspendate pentru moment acolo. Până nu luăm o decizie în cazul lui Peng, nu vom reveni.

Sperăm să ne întoarcem în 2023. Doar luând o decizie potrivită vom putea obține o victorie în acest caz” - Steve Simon.

Jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală, adăugând că ea însăşi şi-a şters postarea de pe reţeaua de socializare Weibo, în noiembrie 2021.

Starea de bine a lui Peng, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial începând din noiembrie 2021, atunci când a spus pe reţelele de socializare că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual, în trecut.