Steve Simon, președintele WTA, şi-a reiterat luni "preocupările" cu privire la Shuai Peng, "în niciun fel atenuate" de interviul sportivei în L'Equipe, şi a adăugat că menţine poziţia circuitului feminin faţă de China, unde toate turneele au fost anulate.

Shuai PengFoto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

"Este întotdeauna plăcut să vezi reapariţiile lui Peng Shuai, fie că este într-un interviu sau la Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, recentul său interviu faţă în faţă nu ajută în atenuarea îngrijorărilor cu privire la primul său mesaj din 2 noiembrie.

Pentru a reitera punctul nostru de vedere, Peng a fost îndrăzneaţă când a dezvăluit public că a fost agresată sexual de un înalt oficial al guvernului chinez.

Aşa cum am face cu oricare dintre jucătorii noştri din întreaga lume, am cerut ca aceste acuzaţii să fie investigate în mod oficial de autorităţile competente şi ca WTA să aibă voie să se întâlnească cu Peng - în privat - pentru a discuta despre situaţia ei.

Rămânem fermi pe poziţia noastră şi gândurile noastre se îndreaptă spre Shuai Peng", a spus Steve Simon, care nu a ezitat, la începutul lunii decembrie, să suspende toate turneele din calendarul său din China, inclusiv din Hong Kong, scrie News.ro.

Jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală, adăugând că ea însăşi şi-a şters postarea de pe reţeaua de socializare Weibo, în noiembrie, care părea să arate o astfel de situaţie, informează Reuters.

Starea de bine a lui Peng, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial începând din noiembrie 2021, atunci când a părut să pretindă pe reţelele de socializare că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual, în trecut.