Novak Djokovic, care a fost expulzat din Australia pentru că nu este imunizat, nu va întâmpina niciun obstacol în a participa la Roland Garros, susține directorul Grand Slamului francez. Cu toate acestea, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis a adăugat că nimic nu este "bătut în cuie".

Novak DjokovicFoto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

"Aşa cum stau lucrurile acum, nimic nu stă în calea participării lui Djokovic la Roland Garros”, a declarat Amélie Mauresmo, directorul turneului.

Premierul francez Jean Castex a anunţat la începutul lunii martie suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului.

Anunţul lui Castex îi permite lui Novak Djokovic, care nu este vaccinat împotriva Covid-19, să participe la turneul de la Monte Carlo (9-17 aprilie) şi la Roland Garros (22 mai – 5 iunie).

Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Gilles Moretton, a declarat totuşi că nimic nu este "bătut în cuie" şi că lucrurile s-ar putea schimba înainte de începerea turneului din 22 mai.

"Există încă un virus care circulă şi trebuie să fim atenţi. Dacă lucrurile s-ar întâmpla din nou şi guvernul ar lua noi măsuri, nu am fi exceptaţi de la aceste măsuri” - Gilles Moretton.