Novak Djokovic, care a fost expulzat din Australia pentru că nu este imunizat,​ va putea participa în luna mai la turneul de la Roland Garros, după ce premierul francez Jean Castex a anunţat, joi, suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului la data de 14 martie, informează L’Equipe.

Novak Djokovic Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Castex a afirmat, la TF1, că din 14 martie se va renunţa şi la obligativitatea purtării măştii de protecţie în interior, excepţie făcând mijloacele de transport în comun şi unităţile medicale.

"Situaţia se îmbunătăţeşte datorită eforturilor noastre colective. Sunt întrunite condiţiile pentru o nouă fază de relaxare a măsurilor. Începând de luni, 14 martie, vom suspenda aplicarea paşaportului de vaccinare oriunde se aplică acum. A doua măsură valabilă de la aceeaşi dată, încheierea obligativităţii purtării măştii, cu excepţia transportului în comun", a spus Jean Castex.

Anunţul lui Castex îi permite lui Novak Djokovic, care nu este vaccinat împotriva Covid-19, să participe la turneul de la Monte Carlo în perioada 9-17 aprilie şi la Roland Garros în perioada 22 mai – 5 iunie, scrie News.ro.