Roger Federer a jucat ultimul meci oficial la Wimbledon 2021, iar cele trei operații suferite la genunchi îi dau în continuare bătăi de cap. Marele campion elvețian muncește din greu pentru o revenire atât de așteptată de fani, iar Severin Luthi vine cu ultimele noutăți.

Roger FedererFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Severin Luthi, căpitanul echipei de Cupa Davis a Elveției, a adus noutăți despre Mister Perfect.

Federer, șanse minime de a juca la Wimbledon 2022

Apropiat de Roger, Luthi a vorbit despre dorința mare a lui Federer de a reveni pe teren. Este însă la mijloc problema fizică, iar elvețianul trebuie să o ia pas cu pas.

"Nu văd cum ar putea să joace la Wimbledon în acest an", a precizat Luthi. A lăsat mai apoi o fărâmă de speranță fanilor: "Nu pot spune însă că este chiar imposibil" (n.r. să-l vedem totuși pe iarba londoneză în vara acestui an).

Soția Mirka, sparring partner pentru Roger

În aceste momente, campionul din Basel lucrează pentru îmbunătățirea tonusului muscular.

De asemenea, Severin Luthi a venit cu o informație interesantă: în această săptămână este prevăzut ca Roger să înceapă să lovească ușor mingea, iar sparring partner îi va fi soția Mirka.

Singura competiție la care Roger este înscris în acest moment este Laver Cup, turneu care va avea loc în perioada 23-25 septembrie 2022.

"Cel mai important pentru el este să revină treptat", a completat Luthi. Data exactă a revenirii pe teren în meciurile oficiale rămâne un mister.

De știut:

  • La jumătatea lunii august a anului trecut, elvețianul a suferit cea de-a treia operație la genunchi din ultimul an și jumătate.

Clasament titluri Grand Slam:

1 Rafael Nadal 21 titluri

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.