Rafael Nadal a revenit pe teren cu victorie (calificare în optimile turneului de la Acapulco) după câștigarea titlului la Australian Open. În pofida unui început foarte bun de sezon, Rafa consideră că are șanse mici în a mai reveni pe primul loc în clasamentul ATP.

Rafael NadalFoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Ibericul, clasat pe locul 5 ATP, s-a calificat, miercuri, în optimile turneului "ATP 500" de la Acapulco după victoria în două seturi cu Denis Kudla (100 ATP).

Chiar dacă la începutul lunii ianuarie a devenit jucătorul cu cele mai multe Grand Slamuri din istorie (21), Rafa consideră că are șanse minime de a deveni din nou numărul 1 mondial.

"Eu cred că este o altă epocă. Problemele mele fizice mă împiedică, din păcate, să pot încă spera să redevin numărul unu mondial.

M-am simţit uneori în poziţia de a fi numărul unu, dar condiţia mea fizică nu-mi mai permitea. Astăzi, obiectivele mele sunt diferite, nu vreau să continui cu acest scop, pentru că ar fi o greşeală să perseverez în asta.

Au trecut ani de când joc mai puţin. Sunt întrebat dacă voi reduce în continuare numărul apariţiilor mele, dar dacă aş face asta, atunci ar fi mai bine să părăsesc tenisul" - Rafael Nadal.

Pentru un loc în sferturi, Rafa va da piept cu Stefan Kozlov (130 ATP). La fel ca Denis Kudla, Kozlov a intrat pe tabloul principal din postura de "lucky loser". Inițial, Nadal trebuia să dispute meciul din optimi împotriva lui Reilly Opelka, dar acesta s-a retras din cauza problemelor medicale.