Novak Djokovic va participa la turneul "ATP 500" de la Dubai (21-26 februarie), primul din acest sezon pentru el. Expulzat de la Antipozi și fără posibilitatea de a-și apăra titlul la Australian Open, liderul mondial ar putea rata următoarele turnee majore, nefiind vaccinat. Cu toate acestea, rivalul Rafael Nadal s-ar bucura ca sârbul să ia parte la Grand Slamuri.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nole nu și-a putut apăra titlul la Australian Open (a fost expulzat de la Antipozi după un imens scandal cauzat de refuzul său de a se vaccina), iar sârbul a fost întrecut în clasamentul titlurilor de Grand Slam de către Rafael Nadal (21).

Cu toate acestea, ibericul consideră că absența sârbului de la turneele majore îi poate afecta acestuia cariera, iar el nu ar avea nicio problemă ca Nole să evolueze la Grand Slamuri, chiar și nevaccinat, conform Marca.com.

"Îi va afecta "moștenirea" pe care o lasă după încheierea carierei. Nu știu dacă va afecta sau nu Grand Slamurile la care lipsește.

Fiecare ia propriile decizii și trebuie să trăiască cu ele. În acest sens, sper ca situația pandemică să se îmbunătățească și decesele să scadă.

Chiar dacă Nole este vaccinat sau nu, pentru el ar fi bine să joace din nou. Dacă Djokovic va juca la Grand Slamuri cu vaccin sau fără, este binevenit" - Rafael Nadal.

Novak Djokovic va debuta în 2022 în primul tur al turneului "ATP 500" de la Dubai, acolo unde îl va înfrunta pe Lorenzo Musetti (58 ATP).

Înainte de primul meci din 2022, Novak Djokovic a declarat că se simte pregătit și bucuros că poate reveni în circuitul ATP.

În același timp, Nadal va reveni pe teren după câștigarea celui de-al 21-lea Grand Slam din carieră (Australian Open) la Indian Wells.