Novak Djokovic va începe sezonul 2022 la turneul "ATP 500" de la Dubai (21-26 februarie), acolo unde îl va înfrunta în primul tur pe Lorenzo Musetti (58 ATP). Liderul mondial a vorbit înainte de debut despre cât de pregătit se simte și cât de mult își dorește să revină pe teren.

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Organizatorii competiției de categorie "ATP 500" au efectuat sâmbătă tragerea la sorți, iar Nole îl va întâlni în turul întâi pe Lorenzo Musetti.

Italianul aflat pe locul 58 în ierarhia mondială este beneficiar al unui wildcard.

Înainte de debut, Novak Djokovic a declarat că se simte pregătit și bucuros că poate reveni în circuitul ATP, scrie Reuters.

"Sunt pe cât de bine pregătit este posibil și nerăbdător să joc la cât mai multe turnee. Am făcut tot ce mi-a stat în putere să mă pun într-o poziție favorabilă din punct de vedere al tenisului și din punct de vedere mental. Sunt foarte fericit să joc tenis din nou" - Novak Djokovic.

Liderul ATP și Musetti s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul mondial, la Roland Garros 2021.

Sârbul a avut ceva probleme cu Musetti, acesta conducându-l pe Nole cu 2-0 la seturi. În cele din urmă, Djokovic s-a impus (6-7, 6-7, 6-1, 6-0, 4-0 abandon).

Nole nu și-a putut apăra titlul la Australian Open (a fost expulzat de la Antipozi după un imens scandal cauzat de refuzul său de a se vaccina), iar sârbul a fost întrecut în clasamentul titlurilor de Grand Slam de către Rafael Nadal (21).