Simona Halep a rămas fără antrenori după ce a întrerupt relația profesională cu Daniel Dobre și Adrian Marcu, iar la turneele de la Dubai și Doha (următoarele din calendarul competițional al sportivei) va fi însoțită de un colaborator străin.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform Treizecizero.ro, Simona a ales să fie însoțită la respectivele întreceri de un colaborator francez (sparring partner).

Acesta lucrează la celebra academie a lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams.

"Va fi cu mine la cele două turnee să ne cunoaștem, dar eu cred că va fi pe o perioadă mai lungă" - Simona Halep.

"Şi înainte de Darren, a fost greu de găsit un antrenor potrivit. Şi aşa e mereu. E foarte greu să-ţi găseşti un antrenor care să se potrivească cu tine, ca om, e ceva foarte sensibil. Mi s-a părut greu întotdeauna. Bine, şi eu sunt o persoană exigentă, şi cu mine, dar şi cu echipa.

Tot timpul am impresia că trebuie mai bine, mai bine, mai bine. Într-un astfel de parteneriat, trebuie să accepţi şi lucrurile mai puţin bune, ca într-o căsnicie.

E complicat. Trebuie să îţi găseşti un balans. Iar eu cu Darren l-am găsit, de aceea a rezistat relaţia aşa de mult, pentru că el m-a înţeles foarte bine. A fost şi un psiholog, nu doar un antrenor. M-a învăţat şi lucruri în afara tenisului.

Aşa am putut deveni mai deschisă, mai relaxată. Să nu fiu tot timpul încrâncenată că trebuie să fac totul pentru tenis. Şi am făcut. Asta e ideea pe care o am eu: sunt profesionistă şi îmi place să muncesc 100%, nu cu jumătate de măsură", a declarat Simona Halep, pentru sursa citată.

Ce urmează pentru Simona Halep

Simona Halep se află în linie dreaptă cu antrenamentele pentru următoarele două turnee la care va participa: Dubai (14-19 februarie 2022) și Doha (20-26 februarie).

S-ar putea să te intereseze și:

Modificări în clasamentul WTA - Simona Halep, în urcare