Daniel Dobre, unul dintre antrenorii Simonei Halep, a vorbit deschis după participarea elevei sale la Australian Open, Grand Slam unde fosta lideră mondială a ajuns până în faza optimilor.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Halep nu și-a putut apăra punctele câștigate în 2021 la Melbourne, iar acest lucru va însemna o coborâre în clasamentul WTA (de opt locuri, până pe 23, dar ar mai putea pierde două poziții).

Când s-ar putea retrage Simona Halep

Daniel Dobre (52 de ani) a comentat pe marginea participării Simonei la Melbourne într-o intervenție pentru Radio Hit Iași.

"Dacă rămâne sănătoasă și cu bucuria de a juca, așa cum o are acum, Simona poate să mai joace liniștită 4-5 ani. Vârsta de retragere la fete a scăzut foarte mult.

Înainte, o fată la 25-26 ani era considerată în vârstă, iar acum sunt deja jucătoare de 32, 33 sau 34 de ani care joacă bine, sunt acolo în primele 20 și nu au de gând să se retragă" - Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep.

Mai poate Simona câștiga un Grand Slam?

Antrenorul nu a evitat nici subiectul Grand Slamurilor. Mai are Simona forța necesară să se impună într-un turneu major?

"Eu zic că da, Simona mai poate câștiga un Grand Slam, acesta e și țelul de fapt. Eu am văzut-o foarte motivată în perioada de pregătire dinainte de Australia, nici aici nu a arătat rău pe teren, a arătat multe lucruri bune.

După un an greu, cum a fost 2021, ai nevoie de mai multă încredere, ai nevoie să ai câteva meciuri bune la nivel înalt, trebuie să mai bați niște jucătoare din primii zece să-ți confirmi că ești acolo. Mai are câțiva ani buni în față în care sigur va mai câștiga" - Daniel Dobre.

Ce a făcut diferența în meciul pierdut cu Alize Cornet?

Nu în ultimul rând, Daniel Dobre a vorbit și despre meciul cu Alize Cornet, duel pierdut de Halep în optimile de la Australian Open.

"A fost un meci foarte ciudat din punctul de vedere al trăirilor, cu suișuri și coborâșuri (n.r. contra lui Alize Cornet). A fost și foarte cald, nu s-a simțit foarte bine, a avut momente foarte grele, dar a luptat până la sfârșit și eu cred că cu 2-3 mingi câștigate în plus, în anumite momente, cu una-două decizii luate altfel ar fi câștigat meciul", a conchis Dobre pentru sursa citată.

Ce urmează pentru Simona Halep

După o pauză de două-trei zile, Halep va începe antrenamentele pentru următoarele două turnee la care va participa: Dubai (14-19 februarie 2022) și Doha (20-26 februarie).