Denis Shapovalov a oferit faza zilei de la Australian Open, canadianul luându-se la un moment dat de arbitrul de scaun. Iritat de faptul că Rafael Nadal și-a luat prea mult timp pentru a servi, canadianul i-a transmis lui Carlos Bernardes următoarele: "Sunteți toți corupți".

Denis ShapovalovFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

La începutul setului al doilea, Denis s-a luat de arbitrul de scaun: "Sunteți toți corupți", i-a transmis canadianul acestuia.

Shapovalov a fost nemulțumit de faptul că Nadal și-a luat prea mult timp înainte de un serviciu. Ibericul a primit avertisment până la urmă din partea lui Carlos Bernardes, dar nu în acel moment.

Denis a continuat să comenteze, iar Rafa s-a dus până la fileu unde a discutat cu adversarul său.

Criticile canadianului au continuat și la conferința de presă.

"Bineînţeles că primeşte tratament preferenţial. 100% se întâmplă aşa. 100%. La toate celelalte meciuri pe care le-am jucat, ritmul a fost unul extrem de rapid pentru că arbitrii au fost tot timpul cu ochii pe ceas. La fiecare punct.

Acest arbitru a făcut ca primele două seturi să dureze o oră şi jumătate. Asta doar pentru că el trăgea de timp la fiecare punct.

I s-a permis să îşi ia pauze şi după seturi, a tras de timp enorm. Pentru fix acelaşi motiv ca Nadal azi, mie nu mi s-a permis să merg la vestiar la Australian Open 2021.

Şi eu chemasem medicul pe teren şi nu am mai putut merge la vestiar" - Denis Shapovalov, la conferinţa de presă de după meciul cu Rafael Nadal.

În vârstă de 35 de ani, Nadal a trecut cu mari emoții de Shapovalov. Ibericul a condus cu 2-0 la seturi, dar canadianul a revenit și a trimis disputa în setul decisiv.

După patru ore și 8 minute, Rafa s-a impus cu 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

De știut:

  • Rafa va da în semifinale peste învingătorul partidei dintre Matteo Berrettini (cap de serie numărul 7) şi Gael Monfils (cap de serie numărul 17).
  • Nadal s-a calificat pentru a șaptea oară în carieră în semifinalele de la Australian Open. Ibericul are un singur titlu: în 2009.