​​Simona Halep a câștigat WTA Melbourne Summer Set 1, turneu de categorie "250". La festivitatea de premiere, sportiva noastră a mulțumit echipei sale pentru sprijin, dar i-a adresat câteva cuvinte și lui Darren Cahill, fostul său antrenor (a fost în tribună la finala cu Veronika Kudermetova, încheiată 6-2, 6-3 pentru sportiva noastră).

Simona Halep si bucuria victorieiFoto: Mike FREY / AFP / Profimedia

Discursul Simonei Halep după titlul de la WTA Melbourne

Simona a câștigat titlul cu numărul 23 din carieră, iar la finalul partidei cu Veronika Kudermetova a avut cuvinte de laudă pentru echipa sa, dar nu l-a uitat nici pe Darren Cahill.

"Este o plăcere să am un alt discurs, aici, pe acest frumos teren. Acum câţiva ani nu am fost învingătoarea (n.r. despre finala AO pierdută în 2018), dar este foarte drăguţ să revin şi să joc în faţa dumneavoastră, aşa că vă mulţumesc pentru susţinere, a fost o plăcere şi m-aţi ajutat să câştig în acest an.

Veronika, bravo pentru această săptămână. Ştiu că poate nu ai jucat la cel mai înalt nivel al tău, dar a fost un meci bun şi îţi doresc succes la open, este mult mai important.

Echipei mele îi mulţumesc, bineînţeles, că a fost alături de mine. Nu este uşor să lucrezi cu mine, ştiu asta, dar vă mulţumesc şi hai să continuăm să câştigăm, pentru că îmi place această senzaţie.

O parte din inima mea, de multe ori am spus asta (n.r. este în Australia)... L-am văzut pe Darren pe ecran, aşa că aş vrea să-i mulţumesc că a venit să mă urmărească.

Nu mai este antrenorul meu, dar este ca din familia mea, aşa că este întotdeauna o plăcere să vin aici şi simt că pacă sunt o parte din Australia. Vă mulţumesc încă o dată" - Simona Halep, la festivitatea de premiere, citată de News.ro.

Rezumatul finalei Halep și Kudermetova:

De știut:

  • În urma victoriei de la Melbourne Summer Set 1, Simona va urca pe locul 15 în clasamentul WTA începând de săptămâna viitoare (salt de 5 poziții).
  • Pentru performanța de la acest turneu, Halep va primi un cec în valoare de 31.000 de doari şi 280 de puncte WTA în ierarhia de simplu.
  • Ultimul trofeu câștigat de Simona data de pe 21 septembrie 2020, la Roma (WTA 1000, pe zgură, la Foro Italico).
  • Halep a declarat forfait la WTA Sydney (de săptămâna viitoare), următorul turneu la care va participa fiind Australian Open (17-30 ianuarie, Grand Slam).

Simona Halep, 23 de titluri în carieră

În vârstă de 30 de ani, Simona Halep a câștigat până acum în carieră 23 de titluri, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019). Sportiva noastră a pierdut alte 18 finale.

2022 - WTA Melbourne (WTA 250)

2020 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier)

2019 - Wimbledon (Grand Slam)

2018 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA)

2017 - Madrid (Premier Mandatory)

2016 - Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory),

2015 - Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory),

2014 - Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA)

2013 - Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor)