Știrea sportivă care a ținut prima pagină a publicațiilor, marți, a fost cea conform căreia Novak Djkovic va participa la Australian Open, însă cu o scutire medicală. Deși jurnaliștii de la Marca consideră că sârbul nu se încadrează la vreo excepție de la vaccinarea anti-Covid, oficialii primului Grand Slam al anului susțin contrariul.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Autoritățile australiene i-au acordat, în cele din urmă, lui Djokovic o scutire medicală, iar liderul ATP va putea să participe la turneul unde are cele mai multe titluri de Grand Slam cucerite - 9.

Conform jurnaliștilor de la Marca, Nole nu se încadrează la niciuna dintre categoriile de sportivi exceptați de la vaccinul împotriva Covid-19.

  • Istorie de anafilaxie față de o componentă a vaccinurilor aprobate.
  • Efecte adverse grave după vaccinarea cu o primă doză, care au condus la spitalizare sau incapacitate semnificativă.
  • Afecțiune medicală acută.
  • Boală cardiacă inflamatorie în ultimele șase luni.

Cu toate acestea, Tennis Australia și oficialii statului australian Victoria sunt de altă părere.

"Cred că o serie de oameni vor fi dezamăgiți de decizia luată în cazul lui Djokovic. Acesta este totuși procesul. Nimeni nu are parte de tratament special", a declarat Jaala Pulford, ministrul sportului din statul Victoria, conform Reuters.

"Îi înțelegem pe cei care sunt supărați pe declarațiile din ultimele luni ale lui Djokovic cu privire la vaccinare. Cu toate acestea, rămâne la latitudinea lui să facă publică condiția sa medicală și motivul pentru care a primit excepția medicală", a spus Craig Tiley, directorul Tennis Australia.

Novak Djkovic a anunțat, marți, printr-o postare pe Instagram că se îndreaptă spre Australia, acolo unde va evolua la primul Grand Slam al anului cu o scutire medicală de la vaccinul împotriva Covid-19.

Australian Open 2022 va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne Park. Campionii en-titre sunt Naomi Osaka și Novak Djokovic.

Citește și: