Simona Halep a câștigat pentru a doua oară în carieră ancheta WTA pentru "lovitura anului" în tenis. Actualmente pe locul 20 în ierarhia mondială, Simona a reușit execuția într-un meci contra Gabrielei Ruse de la Transylvania Open.

Simona HalepFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-o primă fază, au mai fost nominalizate pentru lovitura anului jucătoarele: Su-Wei Hsieh (16-imi Abu Dhabi), Belinda Bencic (semifinale Adelaide), Bianca Andreescu (optimi Miami), Marta Kostyuk (optimi Istanbul), Garbine Muguruza (optimi Roma), Iga Swiatek (16-imi Eastbourne), Conny Perrin (16-imi Praga), Camila Giorgi (sferturi Montreal) şi Magda Linette (16-imi Ostrava).

Respectiva execuție a avut loc la Transylvania Open, în primul tur, Halep câștigând, scor 6-1, 6-2, duelul cu Gabriela Ruse.

Sportivele au fost împărțite în două grupe, iar acestea au fost câștigate de Simona Halep și Su-Wei Hsieh.

Execuțiile celor două au putut fi votate pe siteul WTA, iar ancheta a fost câștigată de Halep cu 86% din totalul voturilor exprimate.

De știut:

Simona Halep a mai câștigat titlul de "lovitura anului" în 2018, pentru o execuție reușită contra jucătoarei Agnieszka Radwanska la Miami Open.

Aici poți vedea execuția Simonei: