​Simona Halep, locul I WTA, este nominalizată cu două reuşite în ancheta pentru lovitura anului, efectuată de asociaţia jucătoarelor profesioniste (WTA), informează News.ro.

Nominalizari lovitura anului WTAFoto: wtatennis.com

Halep a fost nominalizată pentru o lovitură din meciul cu Agnieszka Radwanska, din turul al treilea al Miami Open. La începutul setului decisiv cu Radwanska, Halep a condus cu 1-0, după o "contrascurtă" de efect, ea trimiţând mingea în terenul adversarei sub un unghi foarte deschis din apropierea fileului. Jucătoarea română a pierdut acea partidă, cu 6-3, 2-6, 3-6, disputată în faţa polonezei de pe locul 32 WTA atunci. Reuşita româncei a fost desemnată lovitura lunii martie.

A doua lovitură cu care Halep participă la finala sezonului este cea cu care a câştigat ancheta din mai, un stop la fileu, impecabil, în meciul cu Maria Sharapova, din semifinalele turneului de la Roma. Halep a câştigat atunci meciul cu Sharapova, scor 4-6, 6-1, 6-4.

WTA a împărţit reuşitele anului în două grupe, A (ianuarie - mai) şi B (iunie-octombrie). În grupa Simonei Halep mai sunt nominalizate Maria Sharapova, tot cu două lovituri, una de la Doha, dintr-un meci cu Monica Niculescu, şi Agnieszka Radwanska.

În grupa B sunt lovituri reuşite de Caroline Wozniacki, Magda Linette, Maria Sharapova (care ajunge astfel la trei nominalizări, cele mai multe), Su-Wei Hsieh şi Ons Jabeur.

Nominalizările din grupa A (ianuarie-mai):

Nominalizările din grupa B (iunie-octombrie):

Într-o primă fază vor fi desemnate, pe baza votului fanilor, pe site-ul WTA, câte două câştigătoare ale grupelor, care vor întra în finala pentru lovitura anului.