David Haggerty, președintele ITF (Federaţia Internaţională de Tenis), a declarat că "nu vrea să pedepsească un miliard de oameni", astfel că organizația administrată de acesta nu va suspenda turneele de tenis organizate în China ca urmare a cazului Shuai Peng.

Shuai PengFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Steve Simon, președintele WTA, a luat decizia de a suspenda toate turneele din China din cauza anchetei în curs de desfășurare în cazul sportivei Shuai Peng.

Jucătoarea de tenis a apărut în diferite imagini, dar forul feminin de tenis nu are nicio certitudine în ceea ce privește libertatea de exprimare a acesteia.

Ulterior, ATP, prin președintele Andrea Gaudenzi, a anunțat că nu va suspenda turneele organizate în China. Aceeași decizie a fost luată recent și de ITF.

"Nu vrem să pedepsim un miliard de oameni, aşa că vom continua să organizăm turneele pentru juniori şi seniori acolo, deocamdată", a declarat David Haggerty, pentru BBC.

El a spus că ITF va "lucra în culise" pentru a rezolva problema. Federaţia Internaţională de Tenis organizează Cupa Davis, Cupa Billie Jean King (fostă FedCup) şi multe turnee challenger şi futures.

Ce s-a întâmplat cu Shuai Peng​

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei - că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui.

Această acuzaţie a fost postată pe 2 noiembrie pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei. De la acel moment, au fost zile bune în care nu s-a mai știut nimic despre sportivă.

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de aceasta.