Emma Răducanu, câștigătoarea ultimei ediții a US Open, este prima jucătoare anunțată de organizatorii turneului demonstrativ de la Abu Dhabi. Britanica a fost recent eliminată în turul al doilea de la Indian Wells de Aliaksandra Sasnovich, locul 100 WTA.

Emma RaducanuFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Organizatorii Mubadala World Tennis Championship, o competiţie demonstrativă de tenis cu importante premii în bani, au anunţat participarea Emmei Răducanu la ediţia din acest an, care va avea loc între 16 şi 18 decembrie.

Turneul de la Abu Dhabi reuneşte şase tenismeni importanţi care se întrec timp de trei zile. În paralel, este programat un meci de simplu feminin.

La ultimele ediţii, jucătoarele invitate au fost Serena Williams, Venus Williams, Maria Sharapova, Jelena Ostapeno şi Ajla Tomljanovic. Ediţia din 2020 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.

"Încă de la înfiinţare (n.r. - 2009), competiţia s-a dovedit a fi incredibil de populară pentru oamenii din Abu Dhabi şi din întreaga lume, aşa că putem anunţa revenirea acesteia în calendar, cu fani prezenţi în tribune, ceea ce reprezintă un moment foarte special pentru noi.

Ne provocăm pe noi înşine la fiecare ediţie pentru a oferi o experienţă de neuitat publicului nostru, de la fanii tenisului şi fidelii evenimentelor live, până la familiile şi vizitatorii internaţionali.

Cea de-a XIII-a ediţie se conturează a fi una dintre cele mai bune până în prezent, cu oportunitatea pentru toată lumea de a se reconecta, personal, într-un mediu sigur.

Văzând steaua Emmei cum se înalţă cu performanţe superbe în vară şi reacţia fanilor, am ştiut că trebuie să o aducem la Abu Dhabi, iar remarcabila victorie a Emmei la US Open a întărit acea decizie", a declarat John Lickrish, CEO Flash Entertainment, organizatoarea turneului.

"Nu am fost niciodată la Abu Dhabi şi abia aştept să merg şi să joc la acest campionat. Ştiu că Emiratele Arabe Unite sărbătoresc cea de-a 50-a aniversare la începutul lunii decembrie, aşa că sunt sigură că va fi uimitor acolo şi sunt încântată să experimentez tot ceea ce această ţară are de oferit, atât la eveniment, cât şi cultural", a spus Răducanu, conform News.ro.

Posibila confruntare dintre Emma Răducanu și Simona Halep

Câştigătoarea US Open va participa la Kremlin Cup şi la turneul de la Cluj-Napoca, luna aceasta, şi la un eveniment demostrativ la Royal Albert Hall din Londra, la 28 noiembrie.

"Sunt extrem de încântată să joc la Transylvania Open, în fața fanilor români. Tatăl meu este din România, așa că să particip pentru prima dată la o competiție WTA în țara în care s-a născut este un moment special și abia aștept să ajung la Cluj" afirmă Emma Răducanu, potrivit organizatorilor.

Turneul se va desfășura în perioada 25-31 octombrie și va avea premii totale în valoare de $235.238.

Competiția de la Cluj-Napoca este una dintre ultimele înainte de Turneul Campioanelor. Punctele puse în joc ar putea fi importante pentru sportivele care-și doresc să ajungă la WTA Finals.

După turneul de la Abu Dhabi, este foarte posibil ca Răducanu să plece direct în Australia, pentru a efectua perioada de carantină înaintea primului Grand Slam al anului.

Recent, Emma Răducanu a fost eliminată încă din turul doi la Indian Wells. Aliaksandra Sasnovich (100 WTA) s-a dovedit o nucă prea tare pentru sportiva britanică de 18 ani.